YAPRAK SARMASI
=MALZEMELER=
500 gr asma yaprağı
500 gr kıyma
750 gr bulgur (küçük)
1 baş kuru soğan
1 deste maydanoz
1 kaşık salça ve tuz
=YAPILIŞI=
Küçük küçük doğranan soğan ve maydanoz ile kıyma , bulgur , salça ve tuz karıştırılarak iyice yoğrulur.
yapraklar yıkandıktan sonra iyice haşlanır.Önceden hazırlanan harç yapraklara sarılarak tencereye dizilir.
Yağ ve 1 lt salçalı su ilave edilerek 45 dk pişirilir.
tags : yaprak sarması , yaprak dolması , dolma , yarpak sarması
YAPRAK SARMASI
4 Mart 2008 Salı | Gönderen admin zaman: 13:16
Etiketler: YAPRAK SARMASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder