BUĞDAYLI KIŞ TÜRLÜSÜ...

1 su bardağı buğday
200 gr.kuzu eti
1 kereviz
2 biber
2 kırmızı biber
1 havuç
1 patates
1 kase mantar
1 soğan
1 baş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba k.salça
1 çorba k.biber püresi
tuz,karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize önce zeytinyağını ve soğanları alın.
sarımsakları da bütün olarak ekleyip soteleyin.
daha sonra salçayı ve biber püresini ekleyin.
biraz su ekleyin.sıra ile havuçları,mantarları,
patatesleri,biberleri,kerevizleri ekleyin. defne
yapraklarını,tuzu,karabiberi ekleyin.en son
haşlanmış buğdayları de ekleyip pişmeye bırakın.
en son kereviz yapraklarını da doğrayarak ekleyin.
çok sulu olmayan bol vitaminli nefis bir kış yemeği.

0 yorum: