KISIR

KISIR
=MALZEMELER=

1.5 çay bardağı köftelik bulgur, 2 su bardağı kaynatılmış su, 1 çay kaşığı tuz, 100 gr domates salçası,
100gr biber salçası, 2 çay kaşığı baharat, 1 demet maydanoz, 200 gr taze soğan, 2 adet limon, 2 çay bardağı zeytinyağı.

=YAPILIŞI=

1.Köftelik bulgur geniş bir kapta sıcak suda 15 dakika bekletilir.
2.Salçalar, baharatlar ve tuz ile iyice karıştırılır.
3.İnce kıyılmış maydanoz,soğan,limon ve zeytinyağı yukarıda hazırlanan bulgura ilave edip karıştırılır.
4.yeşillik turşu ile süslendikten sonrasoğuk olarak servise sunulur.

tags : kısır , kısır yemeği , nasıl kısır , yemeği yapılır , köftelik bulgur, KISIR , KİSİR , kışır

0 yorum: