MERCİMEK ÇORBASI

MERCİMEK ÇORBASI

=MALZEMELER=

1 kase mercimek, 1 baş soğan, 1 kaşık salça, 2 kaşık margarin, 1'er adet patates ve havuç ,tuz,nane ve isteğe bağlı olarak karabiber.

=YAPILIŞI=

1.Ayıklanan mercimek yıkandıktan sonra havuç ve patates soyulup küçük parçalara bölünür, kaynamakta olan suya katılarak suyunu çekene kadar pişirilir.Kaşık yardımıyla iyice ezilir.
2.Başka bir tencereye yağ konulup, doğranan soğan pembeleşince salça ilave edilir.
3.Bu karışma 4 bardak su (etsuyu veya normal su) ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
4.Kaynayan su, ezilmiş mercimeğin üzerine karıştırılarak suretiyle ilave edilir.
5.Kaynayana kadar karıştırılır. 30 dakika daha pişirilir.
6.Ateşten almadan tuz atılır.İsteğe bağlı olarak nane, kırmızı biber ve kimyon ilave edilir.

0 yorum: