GÖKKUŞAĞI PİLAVLI KRALİÇE TACI

GÖKKUŞAĞI PİLAVLI KRALİÇE TACI

Tarih: 5/2/2008



GÖKKUŞAĞI PİLAVLI KRALİÇE TACI:
750 gr. kuzu pirzola

Pilavı için:
4 su b. pirinç
1 çorba k. tereyağı
1 su b. kemik suyu
mısırözü yağı

1 demet yeşil soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz

1 havuç
safran

1 çorba k. domates salçası
1 domates

HAZIRLANIŞI:
Kuzu pirzolayı bütün olarak kıvırıp taç şekli verin.
Kürdanlarla tutturun.Üzerine tuz ve karabiber
ekleyip fırında nar gibi pişirin. Diğer tarafta sade
beyaz bir pilav pişirin. Pişen pilavı 4 e ayırın. 1.kısmına
ince kıyılmış yeşil soğan,dereotu ve maydanoz karıştırın.2.kısmına
domates ve domates salçasını pişirerek karıştırın. 2.kısmına
sotelediğiniz rende havuç ve safran karışımını karıştırın.
4. kısmı beyaz kalsın.daha sonra ortası boş bir kek kalıbına
yanyana renkler gelecek şekilde bastırıp ters çevirin. fırından
çıkan pirzolayla servis yapın. bu servis uzun zaman akıllarda
kalacak.

0 yorum: