Tahinli kek nasıl yapılır?

Tahini bilirsiniz..
NEfis bir tadı ve çok güzel bir kokusu vardır..

TAhinli pasta yapan kişileri öçokca gördüm.. TAhinli kek yapanlarıda elbette..

TAhinli bir kek yapmak istiyorsanız bilmeniz gerekenleri aşağıya yazdım , malzemeleri ve yapışı hakkında daha fazla bilgi almak ve sizde kek yapmak istiyorsanız sitemizi takip etmeye devam edin.

CTRL + D tuşlarına aynı anda basarak yemek tarifleri sitemizi bookmark'larınıza ekleyebilir, sürekli ziyaret edebilirsiniz.

Malzemeler:


*

2 su bardağı tozşeker
*

1 su bardağı sıvı yağ
*

1 su bardağı yoğurt (veya yarısı süt konabilir)
*

3 su bardağı un
*

1 paket kabartma tozu (2 1/2 t s)
*

3 yumurta
*

6 yemek kaşığı tahin (3'ü hamurun üzerine)
*

Susam

Yapılışı:

1.

Şekerle yumurtaları krema gibi olanak dek iyice çırpın
2.

Sıvı yağ yavaşça akıtarak bir yandan makine ile çırpmaya devam edin.
3.

Yoğurt veya yoğurt-süt karışımını ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip karıştırdıktan sonra unu kabartma tozu ile karışıma eleyip ancak birleşecek kadar karıştırın.
4.

Yağlanmış ve unlanmış geniş tepsiye döküp yayın. üstüne susam serpiştirin.
5.

350F (175C) dereceli fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
6.

Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın.
7.

Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır.

0 yorum: