KEMİK SUYU
Tarih: 19/2/2008
KEMİK SUYU:
1dana kaval kemiği
1 havuç
1 soğan
3 defne yaprağı
1 tatlı k. tane karabiber
HAZIRLANIŞI:
Tenceremize ortadan ikiye kırılmış
ilikli kaval kemiğini alıyoruz. üzerine
su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
kaynayınca çıkan siyah suyu döküp
tekrar üzerine temiz su ilave ediyoruz.
üzerine irice doğranmış havucu,soğanı,defne
yapraklarını,karabiberi alıyoruz. ve yine
kaynamaya bırakıyoruz. bu şekilde iki saat
kaynayan kemiğimizin iliği de içine akıp
karışıyor. daha sonra soğutup plastik
bardaklara veya istediğiniz kaplara birer
yemeklik bölüp buzluğa kaldırıyoruz.
KEMİK SUYU
4 Mart 2008 Salı | Gönderen admin zaman: 13:01
Etiketler: et suyu, kemik suyu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder