DİLBER DUDAĞI

DİLBER DUDAĞI

=MALZEMELER=

Yeteri kadar un, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı süt ve sıvı yağ, 1paket margarin, nişasta ve ceviz.

=YAPILIŞI=

1.Bir tepsi içerisine un, yumurta, sıvı yağ süt ve nişasta konulup birlikte yoğrularak yumuşak bir hamur hazırlanır.
2.Hamur 20 parçaya bölünerek yufka açılır.Bu yufkalar üst üste konarak su bardağı ile kesilir(ağız tarafı ile)
3.Kesilen yufkanın içine dövülmüş ceviz konarak dudak şeklini alacak şekilde katlanır.Üzerine margarin eritilerek dökülür ve fırına atılarak 20 dakika kızartıldıktan sonra haırlanan şurubu ilave edilip servis yapılır.

tags : dilber dudağı , dilber dudağı tatlısı , dibler , dudaği ,

0 yorum: